Fontanny czekoladowe

W Polsce fontanny czekoladowe to absolutna nowość, od niedawna zaczynają królować na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Znane na całym świecie, swój początek zawdzięczają entuzjazmowi ludzi w Stanach Zjednoczonych, kochających dobrą zabawę.

Fontanna podczas pracy wygląda jak piętrowy tort czekoladowy. Czekolada spływa kolejno po kaskadach, a goście zanurzają w niej kawałki owoców i przekąsek. Jest nie tylko najbardziej widocznym miejscem podczas imprez, ale również najlepszym sposobem na integrację gości. Będą mogli osobiście przekonać się o czekoladowych walorach i jednocześnie poczuć się wyjątkowo. Nasze fontanny to najłatwiejszy sposób na udane przyjęcie! Dzięki niej okażesz się świetnym organizatorem!

Do Państwa dyspozycji mamy kilka rodzajów fontann:

Fontanna CF-750

Fontanna CF-750

Liczba osób: 20 - 40
Wysokość: 56 cm
Pojemność: 2,5 kg
Czas pracy: 8 godzin
Standardowa cena: 449 zł

Cena obejmuje:
  • 2,5 kg belgijskiej czekolady Barry Callebaut (mleczna, biała, deserowa)
  • podświetlany podest
  • serwetki
  • papierowe talerzyki
  • patyczki do owoców
  • montaż oraz uruchomienie fontanny
Fontanna CF-1600

Fontanna CF-1500

Liczba osób: 60 - 120
Wysokość: 81 cm
Pojemność: 5 kg
Czas pracy: 12 godzin
Standardowa cena: 799 zł

Cena obejmuje:
  • 5 kg belgijskiej czekolady Barry Callebaut (mleczna, biała, deserowa)
  • podświetlany podest
  • serwetki
  • papierowe talerzyki
  • patyczki do owoców
  • montaż oraz uruchomienie fontanny

Opcjonalnie:
  • Obsługa fontanny podczas uroczystości - 250 zł
  • Przygotowanie przykąsek od 300 zł (cena jest zależna od liczby gości, rodzaju zamówionych owoców oraz pory roku)
  • Okrągły stół z obrusem o średnicy 1m - 100 zł
  • Wynajem białych miseczek (w opcji bez przekąsek) - 7 zł/szt.
  • Dodatkowa czekolada 2,5 kg - 150 zł
  • Inne smaki czekolady za dopłatą (Truskawkowa, Karmelowa, Miodowa, Limonkowa, Cappuccino, Pomarańczowa) - 100zł/2,5kg
  • Dowóz i odbiór fontanny - 1 zł/km


OPCJA BEZ PRZEKĄSEK:
Przygotowanie, umycie, pokrojenie oraz podanie przekąsek spoczywa na waszych barkach. Należy kupić przynajmniej 100gr przekąsek na osobę. Wszystkie owoce muszą być umyte, pokrojone na małe kawałki (np. kiwi, brzoskwinie, ananasy należy pokroić w kostki, winogrona oddzielone od gałązki ) gotowe od razu do spożycia oraz podane w miseczkach najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem uroczystości. OPCJA Z PRZEKĄSKAMI:
Przygotujemy dla was prawdziwy słodki bufet pełen świeżych owoców, pięknych półmisków, różnorodnych smaków czekolady oraz wspaniałą atrakcję wizualną jak i smakową dla ciebie i twoich gości. Bufet nie tylko cieszy oczy ale także podniebienia świeżym i doborowym połączeniem smaków wielu owoców. OPCJA BEZ OBSŁUGI:
Bardzo istotną rzeczą przy wyborze tej opcji jest zasięgnięcie informacji czy dana restauracja miała już styczność z fontannami czekoladowymi, czy kelner będzie miał czas zajmować się fontanną i w razie nieprawidłowości będzie wiedział co robić. Podczas obsługi do niezbędnych czynności należy utrzymywanie w czystości fontanny, jej najbliższego otoczenia oraz uzupełnianie przekąsek. Niejednokrotnie zdarza się również, że do misy fontanny wpadają kawałki jedzenia, które trzeba w miarę szybko wyjąć w przeciwnym razie czekolada zamiast płynąć zacznie kapać.

Zapraszamy do zapoznania się z artykułem: Czy warto wypożyczać fontannę czekoladową bez obsługi? OPCJA Z OBSŁUGĄ:
W przypadku tej opcji nie musicie się o nic martwić. Nasza wykwalifikowana obsługa zajmie się fontanną oraz jej najbliższym otoczeniem od początku trwania uroczystości przez 6 do 8 godzin. Pomoże również waszym gościom w przygotowaniu przekąsek, tworzenia szaszłyków oblanych czekoladą, a na końcu wszystko posprząta, pozostawiając wyłącznie miłe wspomnienia. DODATKOWA CZEKOLADA:
Przy tej opcji zostawiamy dodatkową 2,5kg paczkę czekolady na wypadek gdyby się skończyła. Jeśli zajdzie taka konieczność należy po uroczystości za nią dopłacić wg aktualnego cennika. Jeśli nie zostanie zużyta nasza obsługa zabierze ją po uroczystości bez konieczności dopłaty. OKRĄGŁY STÓŁ:
Opcja zawiera przygotowanie oraz udekorowanie przez nas specjalnie wykonanego okrągłego stołu pod jedną dużą lub 2 mniejsze fontanny.